GTA 5 najprofitabilnija igra svih vremena!

GTA 5 je najskuplja igra ikada napravljena, ali je i igra, koja je zaradila milijardu dolara za samo tri dana!

GTA-5-najprofitabilnija-igra-svih-vremena-1

Produkcija igre, na kojoj je radilo više od 300 ljudi koštala je Rockstar oko 265 miliona dolara, što je više nego što se ulaže u filmske blokbaster hitove!

GTA-5-najprofitabilnija-igra-svih-vremena-1  GTA-5-najprofitabilnija-igra-svih-vremena-2

Prema zvaničnim izveštajima igra je tokom prvog dana prodaje zaradila 800 miliona dolara, a za tri čak milijardu zelenih novčanica, i to samo od prodaje za Xbox i PS! Ono što pomenutu cifru čini još fascinantnijom jeste činjenica da se GTA 5 još uvek ne prodaje u Japanu i Brazilu, na tržištima, za koja se očekuje prava „erupcija“ GTA 5 popularnosti.

GTA-5-najprofitabilnija-igra-svih-vremena-1  GTA-5-najprofitabilnija-igra-svih-vremena-2  GTA-5-najprofitabilnija-igra-svih-vremena-3

Poređenja radi, film „Avatar“ prešao je liniju od milijardu dolara „tek“ za 17 dana, dok je Call of Duty: Black Ops II morao na prvu milijardu da čeka 15 dana.

Ove brojke GTA V čine najprofitabilnijom igrom ikada napravljenom, a sudeći prema prodaji, koja će do kraja godine premašiti 25 miliona kopija, biće to i najprodavanija igra ikada.

GTA-5-najprofitabilnija-igra-svih-vremena-1  GTA-5-najprofitabilnija-igra-svih-vremena-2  GTA-5-najprofitabilnija-igra-svih-vremena-3  GTA-5-najprofitabilnija-igra-svih-vremena-4

Što se kvaliteta tiče, GTA 5 je oborio s nogu sve koji su ga igrali. IGN je samo jedan od uglednih gejmerskih internet portala, koji je igri dao ocenu 10, uz napomenu da je to pravo remek-delo modernog i gejminga uopšte.

GTA V se trenutno može kupiti u verziji za Xbox 360 i PlayStation 3, a u planu je i next-gen verzija za PS4 i Xbox One. Da li ćemo zavrteti GTA V i na PC-ju juš uvek se ne zna pouzdano, ali indicije postoje…

Izvor: Mondo

"GTA 5 najprofitabilnija igra svih vremena!", 5 out of 5 based on 3 ratings.
(Visited 1.080 times, 1 visits today)
loading...

2 thoughts on “GTA 5 najprofitabilnija igra svih vremena!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *