Najlepše plaže Sicilije

Najlepše plaže Sicilije – Veoma brzo ćete uvideti da je odmor na Siciliji nešto u čemu ćete moći da uživate čitav život.

Sicilija sama po sebi nudi neku svoju specifičnu lepotu, a ispunjena je predivnim prostorima i pejzažima koji će vas ostaviti bez reči.

Sa velikim brojem različitih, ali podjednako očaravajućih plaža koje čekaju na vas da ih otkrijete, mi vam predstavljamo našu top 10 selekciju ovog ostrva, koja će vam biti kao idealna početna tačka za istraživanje ovog ostrva.

Mondello

Najlepše-plaže-Sicilije-2

Smeštena u blizini Palerma, prestonice Sicilije, nalazi se predivna plaža sa nežnim peskom koji se delikatno preliva u tirkizno more. Mondelo plaža je idealna za porodice i ljubitelje plivanja, jer nudi mirnu vodu i predivno okruženje.

Fontane Bianche

Najlepše-plaže-Sicilije-2 Najlepše-plaže-Sicilije-3

Ušuškana u jugoistočnom delu ostrva, Fontane Bianche plaža nazvana je po izvorima vode koji se nalazi u blizini, a nudi vam beli pesak, koji će vas mamiti da ceo dan provedete pod suncem. Na ovoj plaži može biti veća gužva, ali to je sa dobrim razlogom. U blizini plaže nalazi se veliki broj hotela, a čista voda koja je zapljuskuje još više će vas privući da ovde provedete i nekoliko dana.

Calamosche

Najlepše-plaže-Sicilije-2 Najlepše-plaže-Sicilije-3 Najlepše-plaže-Sicilije-4

Vendicari prirodni rezervat smešten u jugoistočnom delu ostvra krije ovaj dragulj. Zapravo, ovde se nalazi veliki broj malenih laguna i peščanih plaža, koje su mnogo mirnije od plaža privatnih odmarališta, a pritom vam nude i pogled na neverovatno lepu floru i faunu. Ovde ne morate samo ležati na pesku – možete posmatrati paune, guštere i brojne različite ptice.

San Vito Lo Capo

Najlepše-plaže-Sicilije-2 Najlepše-plaže-Sicilije-3 Najlepše-plaže-Sicilije-4 Najlepše-plaže-Sicilije-5

Ovo je plaža koja vam nudi panoramski pogled – u pitanju je dugačak potez belog peska, koji okružuju kristalno čiste vode i veličanstvene planine. Nalazi se u severozapadnom delu ostrva, a svakako je lokalitet koji vredi videti.

Isola Bella

Najlepše-plaže-Sicilije-2 Najlepše-plaže-Sicilije-3 Najlepše-plaže-Sicilije-4 Najlepše-plaže-Sicilije-5 Najlepše-plaže-Sicilije-6

Bukvalno preveden, naziv ove plaže glasi ‘lepo ostrvo’. Iako Isola Bella nije dugačak peščani potez, ona je zapravo jedan od najpoznatijih obalskih delova ostrva. Nalazi se nadomak Taormine u istočnom delu Sicilije i predstavlja maleni prirodni rezervat. Sa kopnom je vezuje stazica od kamenčića i peska, tako da ovde u isto vreme možete raditi na svom tenu i upijati energiju predivne prirode koja vas okružuje.

Cefalù

Najlepše-plaže-Sicilije-2 Najlepše-plaže-Sicilije-3 Najlepše-plaže-Sicilije-4 Najlepše-plaže-Sicilije-5 Najlepše-plaže-Sicilije-6 Najlepše-plaže-Sicilije-7

Peščana plaža koja se proteže celom dužinom grada, Celafu svojim posetiocima nudi predivne zalaske sunca, starinski šarm u formi brojnih istorijskih građevina i uopšte jednu boemsku atmosferu.

Isola delle Femmine

Najlepše-plaže-Sicilije-2 Najlepše-plaže-Sicilije-3 Najlepše-plaže-Sicilije-4 Najlepše-plaže-Sicilije-5 Najlepše-plaže-Sicilije-6 Najlepše-plaže-Sicilije-7 Najlepše-plaže-Sicilije-8

Zapadno od Palerma nalazi se Isola delle Femmine plaža, koja je svoje ime dobila po prirodnom rezervatu koji se nalazi nadomak nje. Sa toplim plitkim vodama, pogledom na ostrvo i starim svetionikom iz 16.veka, ova plaža je nešto što svakako morate videti.

Aci Trezza

Najlepše-plaže-Sicilije-2 Najlepše-plaže-Sicilije-3 Najlepše-plaže-Sicilije-4 Najlepše-plaže-Sicilije-5 Najlepše-plaže-Sicilije-6 Najlepše-plaže-Sicilije-7 Najlepše-plaže-Sicilije-8 Najlepše-plaže-Sicilije-9

Ovo je savršena lokacija da iznajmite pedalinu i istražite vode koje vas okružuju! Naići ćete na brojne kamene strukture i kućice koje su ribe napravile za sebe i svoje mladunce.

Sampieri

Najlepše-plaže-Sicilije-2 Najlepše-plaže-Sicilije-3 Najlepše-plaže-Sicilije-4 Najlepše-plaže-Sicilije-5 Najlepše-plaže-Sicilije-6 Najlepše-plaže-Sicilije-7 Najlepše-plaže-Sicilije-8 Najlepše-plaže-Sicilije-9 Najlepše-plaže-Sicilije-10

Uramljena zlatnim peščanim dinama i ruinom nekadašnje fabrike keramike, Sampieri plaža vam nudi rustičnu, ali ipak predivnu viziju uživanja. Zalazak sunca je nešto što morate doživeti ako se nađete ovde, a ako ogladnite čekajući, počastite se tradicionalnim biskvitom ili ukusnom domaćom picom koje možete pronaći u blizini.

San Lorenzo Beach, Marzamemi

Najlepše-plaže-Sicilije-2 Najlepše-plaže-Sicilije-3 Najlepše-plaže-Sicilije-4 Najlepše-plaže-Sicilije-5 Najlepše-plaže-Sicilije-6 Najlepše-plaže-Sicilije-7 Najlepše-plaže-Sicilije-8 Najlepše-plaže-Sicilije-9 Najlepše-plaže-Sicilije-10 Najlepše-plaže-Sicilije-11

Smeštena u jugoistočnom delu Sicilije, ova plaža okružena je morem koje nas svojom bojom asocira na Karibe. Kako je voda ovde prilično plitka, ova plaža se preporučuje porodicama. Fini beli pesak će mamiti sve ljubitelje sunčanja, dok će mirisi okolnih restorana sve germane navesti da prezalogaje nešto, čak iako nisu gladni.

Izvor: Luxlife.rs

(Visited 51 times, 1 visits today)
loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *