Ostrvo Montekristo koje godišnje sme da poseti 1.000 ljudi!

Ostrvo Montekristo u Mediteranskom moru nije lako posetiti. Od 2008. godine, kada je otvoreno za javnost, na njegovo tlo može da se iskrca samo 1.000 turista godišnje.

Ostrvo-Montekristo-1

Turistička tura traje 6 sati, a radoznali posetioci za to vreme mogu da posete Kraljevsku vilu iz 19. veka, botaničku baštu, Prirodnjački muzej i prošetaju trima stazama po ostrvu.

U ovom prirodnom rezervatu možete videti i pojedine retke ili ugrožene vrste biljnog i životinjskog sveta, i uživati u miru i tišini.

Aktivnosti poput plivanja, pecanja, kampovanja ili noćenja su zabranjene.

Ostrvo je u 19. veku slavnim učinio veliki francuski pisac Aleksandar Dima, koji u svom romanu “Grof Monte Kristo” spominje legendu o zakopanom blagu i navodi da ga je tamo lično sakrio Crvenobradi.

Iako legenda i dalje živi, ljudi danas dolaze da posete Montekristo iz drugih razloga: da uživaju u nezaboravnom pogledu na more i jedinstvenom živom svetu ostrva.

Cena posete ovom nacionalnom parku u Toskanskom arhipelagu iznosi 50 evra po osobi, a lista čekanja je prilično duga. Ukoliko se, na primer, prijavite sada, najverovatnije ćete na dozvolu morati da čekate do leta 2019. godine.

(Visited 24 times, 1 visits today)
loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *